Baxi Luna Arıza Kodları

E01 Arıza Kodu : Baxi Luna kombide E01 uyarısı,  kombiye gaz gelmediğini belirtmektedir. Bu durumda kombinin elektronik kartında yada gaz valfinde sorun olabilir. 

E02 Arıza Kodu : Cihazda aşırı ısınma hatası olduğunda, bu uyarı kodu ekranda görülmektedir. Kısaca termostat arızalı ise, cihaz kendini otomatik olarak bloke eder.  Cihaz için kullanım dışıda olmuş diyebiliriz. 

E03 Arıza Kodu : Bacalı kombilerde baca emniyet sensörü bulunmaktadır. Bu sensörün görevi, cihazın baca çekişi düşük olduğu durumlarda bu ana karta aktararak emniyet için cihazı devre dışı bırak demektir.  Hermetik kombilerde ise, baca gazı yani atık gaz devresinde tahliye  sorunu  olduğunda, aynı şekilde cihazı emniyet için devre dışı bırakır. 

E04 Arıza Kodu : Kombide alev olup olmadığını elektronik karta aktaran iyonizasyon elektrodu sinyal almadığında, kombi ekranında bu arıza kodu belirir. Gaz akımında, bunun yanı sıra atık gaz devresinde yada iyonizasyon elektrodunda sorun olabilir. 

E05 Arıza Kodu : Baxi luna kombilerde bu arıza kodu belirir ise ; kalorifer devresi sensöründe arıza var demektir. Bu durumda petekleriniz ısınmaz.

E06 Arıza Kodu : Baxi Luna kombide bu sorun yaz-kış yaşanabilmektedir. Çünkü bu kodun anlamı kombinin sıcak su vermemesidir. Bu sorunun çözümü için kullanım sıcak su sensörünün (ntc) servis tarafından değişmesi gerekmektedir. 

E10 Arıza Kodu : Kombide kalorifer devresi su basıncının 1 bar ‘ ın altına düştüğünde bu arıza kodu ekranda görünür. Sorunun çözümü için su doldurma vanası yardımıyla cihazınızın su basıncını 1,5  yada 1,7 bar seviyesine ayarlayınız.

E25 Arıza Kodu : Kombinin en yüksek sıcaklık seviyesine ulaştığını belirten hata kodudur. Baxi luna kombi ekranında bu arıza kodu belirir ise ; pompa sıkışmıştır, üç yollu vana konum değiştirmiyor, eşanjörler kireçlenmiş veya filitreler tıkalı olabilir. 

E35 Arıza Kodu : Baxi luna kombide beliren bu arıza kodu, cihazda alevin oluşmadığını bildirmektedir. Bu durumda petekleriniz ısınmaz ve sıcak su da alamazsınız.

E80 Arıza Kodu : Baxi luna kombi ekranında bu arıza kodu varsa; elektronik kartta sorun var demektir. 

E97 Arıza Kodu : Elektrik voltajında problem olduğunda, baxi luna kombi ekranında bu arıza kodu belirir. Bu durumda şebekeden gelen elektrik voltaj değeri düşük veya elektronik kartta sorun var. 

E98/E99 Arıza Kodu : Baxi luna kombide bu arıza kodları elektronik kartta sorun olduğunu bildirmektedir.