Dolcevita Arıza Kodları

E01 Arıza Kodu : Dolcevita kombinin ekranında E01 uyarısının anlamı, cihazın ateşlemeyi yapamamasından kaynaklı  ekranda  görürsünüz. Kombi ateşleme yapmadığında verimde alınamaz. 

E02 Arıza Kodu : Dolcevita kombi aşırı ısınma ile kendini bloke ettiğinde ekranda bu arıza kodunu verir. Sorun aşırı ısınma termostatının arızaya geçmesidir. 

E03 Arıza Kodu : Dolcevita kombinin atık gaz sisteminin tam anlamı ile  çalışmamasından kaynaklı cihazın arızaya geçmesidir. Cihazın baca kontrolü gerekir. Baca çalışmasını sorunsuz gerçekleştiriyorsa, fan motorunda veya hava prosestatında sorun var denebilir. 

E05 Arıza Kodu : Cihazın kalorifer devresi sensöründe sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Bu durumda peteklerinizde aşırı ısınma sorunu yaşarsınız. Kalorifer devresi sensörü ile alakalı olabilir. 



E06 Arıza Kodu : Dolcevita kombinin ekranında beliren E06 hata kodunun açıklaması, sıcak su sensörünün arızalı olduğudur. Bu durumda kombi sıcak su vermez. Kombi eğer sıcak suyu verirse, belli bir süre verir, sonra suyu soğutur. 

E10 Arıza Kodu : Dolcevita kombide su basıncının azaldığını yani 0.5 bar seviyesinin altında olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda tüketici olarak  kombinin içinde bulunan su doldurma vanası yardımı ile cihazın su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlamalısınız. Sonrasında  kombi çalışacaktır.

E25/E26 Arıza Kodu : Dolcevita kombide her iki hatadan birisi bulunuyor ise muhtemelen pompa hatasıdır. Bu durumda kombide birden fazla sorun olabilir. Mesela petekler ısınmayabilir, kombi ses yapabilir ya da hiç çalışmıyor olabilir. 

E35 Arıza Kodu : Bu uyarı kodu ekranda belirir ise ; cihazın ateşleme yaptığı ancak alev oluşturmadığı anlamına gelir. Bu durumda cihaza 3 kez reset işlemi yapınız. 

E96 Arıza Kodu : Daireye gelen elektrik voltaj değeri 220 volt değerinden düşük olduğunu belirten hata kodudur. Elektrikler  düzensiz  geliyor  ise  voltaj düzenleyici olarak bilinen regülatör kullanmalısınız.