Kalp Dolaşımını güçlendiren ve damar açıcı kür nasıl yapılır


KÜR MALZEMELERİ: Taze maydonoz, limon,sarımsak,su 

Kür 3 adet 9 günlük olarak uygulanacak toplam 27  gün   ve her 9 günde bir 5-7 gün ara verdikten sonra tekrar 9 gün sonra 4-5 gün ara verdikten sonra bir 9 gün daha uygulanır , 6 ayda  bir  bu  kürü uygulamak  gerekiyor.

Kürün yapılışı taze maydonozlar, limon ve sarımsak su karışımını rondo ile çekiyoruz ve yeşil su olana kadar 1-1,5 dk çekiyoruz ve sabahları aç karnına içiyoruz . 3 gün sarımsaklı sonraki 3 gün sarımsaksız son 3 gün sarımsaklı yapılacaktır. 

Kaynak : Profesör İbrahim Saraçoğlu

Kalp sağlığına  iyi gelen besinler , Sarımsak,ceviz,badem,tarçın,


Kalbe İyi Gelen Yiyecekler Kalp kası ve damarlar konusunda tedavi edici güçte olan mucize besinler bulunmamasına rağmen; kalp sağlığı açısından kalkan görevi üstlenen koruyan ve güçlendiren, ana tedavi yöntemi olmasa da uygulanan tedaviye destek olan yiyecekler bulunmaktadır. 

Kalp hastalıklarına bağlı olarak yaşanmakta olan ölüm oranları tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de ilk sıralarda yer almaktadır. 

Bunun farklı nedenleri olsa da yanlış beslenme alışkanlıkları kalp kası ile ilgili olan rahatsızlıkların nedenleri arasında ilk sıralara yerleşmektedir. Bunun nedeni günlük hayatın akışı içinde hazır gıdalara, kızartmalara, konservelere yönelmek. Sebze meyve gibi besinler yavaş bir şekilde günden güne hayatımızdan çıkmakta.

Karbonhidratlar, tuzlu besinler, pizzalar, hamburgerler derken hem damar hem kalp sağlığı her geçen gün risk unsuru olarak gündeme yerleşiyor. Hareketsizlik ve yanlış beslenme bilhassa obezite sorunu artık çocukluk yaşlarına kadar inmektedir. 

Günümüzde beslenme düzenindeki yanlış alışkanlıklar neredeyse kalp ve paralelinde damar rahatsızlıklarına davetiye çıkarır duruma gelmektedir. Besinler Kalp rahatsızlıklarının tedavisinde sağlıklı bir beslenme düzeni oldukça büyük nemlere sahipken, bu konuda destek veren, kalp kasını güçlendiren faydalı yiyecekler yanında kesinlikle tüketilmemesi gereken gıdalar da bulunmaktadır. 

Kalp sağlığı açısından iyi gelen yiyeceklere şu şekilde örnekler verebiliriz: Fındık, badem, ceviz gibi kabuklu yiyecekler; hem vücut açısından büyük zararları olan kolesterol oranlarını dengeliyor. Yüksek oranların düşmesine neden oluyor hemde kan da oluşabilecek pıhtıların oluşmasına engel oluyor. Aynı zamanda bu yiyecekler trigliserid oranının dengelenmesine yardımcı oluyor 

Sarımsak; Kan basıncını dengelerken kanda oluşan yağların seviyelerinde düşüş yaratıyor. Damar tıkanıklığı rahatsızlıkları konusunda da oldukça yararı bulunan sarımsak aynı zamanda doğal antibiyotik olarak vücut direncini de arttırmaktadır.

Domates; kapsamında yer alan likopen sayesinde kalp rahatsızlıkları riskleri minimum inmektedir. Vücuttaki kolesterol oranını düşüren domatesin pişmiş olarak yenmesi daha faydalı olmaktadır. 

Elma; günde bir adet yenen elma vücutta bulunan pektin içen kötü kolesterolü yok ediyor. 

Ispanak; posalı olması ve potasyum bakımından zengin içeriği olması arter basıncının dengelenmesi konusunda aktif rol oynamaktadır. 

Kalp kasının çalışmasında yaptığı düzenlemeler bu yiyeceği ön plana çıkarıyor. 

Nohut, kuru fasulye, mercimek gibi baklagiller kanda yer alan LDL seviyesini dengelemektedir. 

Zeytinyağı; kalp rahatsızlıkları konusunda koruyucu etkilere sahip olmakta, günde ortalama olarak iki veya üç kaşık tüketilmesi önerilmektedir. 

Yeşil çay; kapsamında yer alan polifenolik bileşenler sayesinde kanda pıhtı oluşmasına engel olmaktadır. 

Balık; her türlü damar ve kalp rahatsızlıklarını önlemektedir. Kolesterolü ve kalp ritimlerini dengelemekte olan bu besin haftada iki kere mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasındadır. 

Kalp Dostu Olan Yiyecekler Soğan, zeytinyağı, sarımsak, ıspanak, pirinç, fasülye, fındık, elma, domates, greyfurt ve benzeri besinler kalp dostu olarak kabul edilmektedir. 

Süt ve süt ürünleri, mandıra yoğurtları içerdiği B vitamini, protein, kalsiyum mineral sayesinde kalp dostu olarak kabul edilmektedir. 

Balık kan pıhtılaşmasını azaltmaktadır. 

Kuskonmaz içerdiği B6 vitamini, C vitamini, folik asit, çeşitli lifler ve keratin içermektedir. 

Haşlanarak yenilen bir adet kuşkonmaz vücudun günlük B vitamin ihtiyacını karşılamaktadır. 

Yulaf, tam buğday unu, çavdar kapsamında bulunan E ve B vitaminleri sayesinde kalple ilgili rahatsızlıkları önleyici etkiye sahiptir. 

Muz, mineral deposu olması özelliği sayesinde tansiyonu ve kolesterolü dengelemektedir. 

Keten tohumu kapsamında bulunan yağ asitleri, posa, potasyum, Omega 3 ve E vitamini sayesinde koruyucu özelliğe sahip olmaktadır. 

Her gün bir kaşık tüketilmesi önerilmektedir. Her gün aldığınız kalori oranında azaltma uygulayın Katı yağları hayatınızdan çıkarın onun yerine sıvı yağlar kullanmaya özen gösterin Kırmızı eti sofranızda sınırlandırırken balık tüketimi konusuna ağırlık verin 

Poğaça, açma, börek, cips, pasta, kek gibi yağ içeriği fazla olan besinlerden kaçının Tuzlu besinlerden uzak durun. 

Tuzu mümkün olduğu kadar hayatınızdan çıkarın. Günlük öğünlerini arttırın ama az yemeye gayret edin. Kalbi yormadan az ve sık beslenmeye özen gösterin. 

Alkol kullanıyorsanız mümkün olduğu kadar azaltın, sigara kullanıyorsanız bırakın. Şeker içeren tatlılar yememeye dikkat edin Rafine edilmiş olan besinlerden ve yiyeceklerden uzak durun Posalı gıdalara ağırlık verin Kuru baklagillere meyve ve sebzelere önem verin Bol miktarda salata yiyin İyi Gelen Şeyler Vücut sağlığı açısından dengeli ve düzenli bir hayat büyük önem taşımaktadır. 

Bu konuda hayatınızda yapacağınız düzenlemeler sağlığınız konusunda olumlu sonuçlar verecektir. Kalp sağlığı açısından yapmanız gereken şeyleri şu şekilde sıralayabiliriz: Haftada en az üç kere düzenli olarak egzersiz yapın Dengeli beslenin Stresten ve psikolojik baskıdan uzak durun Tansiyon, kolesterol, diyabet gibi sorunlarınız varsa tedavinizi aksatmayın Alkol veya sigara kullanmayın Uyuşturucu alışkanlığı varsa bırakın Uyku düzenizi ayarlayın