TRT'den Azerbaycan'da habercilik eğitimi

Türkiye ile Azerbaycan arasında sosyal, kültürel, iktisadi ve askeri alanlarda yürütülen çalışmalara medya alanı da eklendi. 

TRT ile AZ TV arasında tecrübe paylaşımı için düzenlenen eğitim programı Bakü'de TRT eğitmenlerinin katılımı ile başladı. 10 Aralık 2020'de imzalar atıldı... 2022'de belirlenen yol haritası çerçevesinde iki ülke devlet kanalları arasında stratejik iş birliğine ilişkin ilk adım atıldı. 

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, "TRT tecrübesi ile bilgi birikimi ile burada AZ TV'ye katkı vermek için hazırdır. Ben bu programın ortaya konulmasında TRT'mize teşekkür ediyorum" dedi. 

Bugüne kadar 99 ülkede 12 binin üzerinde medya çalışanına eğitim veren TRT'nin Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, Azerbaycan'dan gelecek her türlü talebin karşılanması için hazır olunduğunu söyledi. "TRT olarak birikimimiz bir hayli fazla" Kaya, "TRT olarak birikimimiz bir hayli fazla. 

Dünyanın birçok bölgesinde, şu anda Tiran'da ve Üsküp'te eğitimlerimiz başladı. Bu iş birliğimiz her daim devam edecek. Bir haftalık eğitimizimi 14 güne çıkardık" açıklamasını yaptı.

TRT AZERBAYCAN