Görmeden 10 bin sipariş!

Türkiye’de satışa sunulan Toyota’nın orta sınıftaki yeni SUV modeli Corolla Cross Hybrid şimdiden 10 bin adetlik sipariş alırken, söz konusu müşterilerin çoğunun, aracı fiziksel olarak görmeden başvurduğu belirtildi.
Toyota’nın orta sınıftaki yeni SUV modeli Corolla Cross Hybrid, Türkiye’de resmen satışa sunuldu. Lansman dönemine özel, 835 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkan Corolla Cross Hybrid’ten bu yıl sonuna kadar 2 bin 700 adet getirilmesi planlanırken, 10 bin adetlik sipariş alındığı bildiriliyor.


Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yeni modelin SUV segmentine büyük hareketlilik getireceğine inandıklarını belirterek, “Yeni Corolla Cross Hybrid, her geçen gün talebin arttığı SUV segmentinde kısa zamanda dengeleri alt üst edecek... Müşteri tercihleri SUV modellere yönelmeye devam ediyor... Müşteri tercihlerinin değişmesiyle sedanlar konumunu kaybetmeye devam ediyor. İlk 9 ayda sedanların payı yüzde 40.1’den yüzde 37.4’ye düşerken, SUV’ların pazar payı yüzde 34.9 seviyesinden yüzde 40.4’e çıktı ve bu trend artarak devam edecek” dedi. Kasım ve Aralık ayında 2 bin 700 adetlik Corolla Cross Hybrid satışı yapacaklarını, gelecek yıl 10 bin adet satmayı hedeflediklerini kaydeden Bozkurt, şöyle devam etti:

“Aslında bu rakam, bizim talebimizin neredeyse yarısı. Oldukça iddialı bir ürün. Bu açıdan Corolla Cross Hybrid için bu adedin gelecek yıl yetersiz kalacağını tahmin ediyoruz, çünkü müşterilerim araçları daha fiziksel olarak görmeden 10 binin üzerinde talep aldık. Aynı zamanda tüm zamanların en yoğun showroom trafiğini yaşıyoruz. Bu ilgiyle birlikte gelecek yıl da Corolla Cross sıra yazacak bir model olacak. Bu adetlerle birlikte Corolla Cross önümüzdeki yıldan itibaren en çok satan ikinci model konumuna yükselecek. Hatta orta vadede en çok satan modelimiz haline gelmesi bizi şaşırtmayacaktır.”



Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’nin, Corolla Cross modelinin Avrupa’daki en çok satan pazarlarından biri olacağını kaydederek, “Önümüzdeki yıl Avrupa için üretim yıllık 50 bin civarındayken bunun yaklaşık yüzde 20’sini biz satacağız ve böylece Corolla Cross’un en büyük pazarlarından biri haline geleceğiz. Bununla birlikte 1.8 lt hibrit araçların yüzde 75’i de Türkiye pazarında satılacak” diye konuştu.
Yıl sonu ve 2023 yılı hedeflerinden de bahseden söz eden Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Geçtiğimiz yıldan bu yana planlama yapmakta güçlük çektiğimiz bir dönemi yürütmeye çalışıyoruz...Kasım ayındaki öngörülerimize göre, planlanan adette ürün gelmesi halinde son iki ayda 14 bin civarında araç satışı gerçekleştirip, yılı 49-50 bin adet civarında kapatabileceğimizi düşünüyoruz. Bununla birlikte önümüzdeki yıl belirsizliklere karşın tüm zamanların rekorunu kırabiliriz. Corolla Cross Hybrid’in de katkısıyla birlikte 2023 yılında şimdiye kadarki en yüksek satış adedimize ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni nesil hibrit
Her ne kadar “Corolla” ismini taşısa da, Sedan kardeşiyle tasarım açısından hiçbir benzerliği bulunmayan Corolla Cross Hybrid, önden daha ziyade RAV4 ile kardeşmiş izlenimi veriyor. Toyota model yelpazesinde C-HR ile RAV4 arasında yer alan C-SUV sınıfındaki Corolla Cross Hybrid, panoramik cam tavanı, geniş bagaj hacmi ve ferah yaşam alanıyla dikkat çekiyor.
Geniş yan camları ve yüksek oturma pozisyonu sayesinde geniş görüş açısı sunan araç, ayarlanabilir arka koltuk sırtlıklarıyla da fark yaratıyor.
Corolla Cross Hybrid, Türkiye’de “Flame”, “Flame X-Pack”, “Passion” ve “Passion X-Pack” olmak üzere 4 donanım paketiyle satışa sunuldu. Sadece 1.8 lt hibrit motorla (140 HP) sunulan Corolla Cross’ta, 5. jenerasyon hibrit teknolojisi yer alıyor. Araç, yeni nesil sistemle yüzde 15 daha fazla güç üretiyor. Önden çekişli araç, 170 km/s maksimum hıza çıkıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 9,9-10 sn saniyede tamamlıyor. Yakıt tüketimiyse fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 5-5.1 lt civarında.


Araçta ayrıca Toyota T-Mate, Safety Sense 3.0 aktif güvenlik teknolojileri, kablosuz Apple CarPlay, 10.5 inç Toyota Touch Multimedya ekranı, 12.3 dijital göstergeler ve kablosuz şarj ünitesi gibi donanımlar yer alıyor.