Martı'dan trafik sorununa karşı yeni platform: Tek Araçla Gidelim (TAG)

İstanbul’da milyonlarca Martı kullanıcısının şehir içi yolculuklarını paylaşmalarına olanak tanıyacak yeni çevreci ulaşım çözümü Tek Araçla Gidelim (TAG) hayata geçti.

Tek Araçla Gidelim özelliği nedir ve kimler kullanabilir? 

Martı, TAG ile aracının boş koltukları ile yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturacak.

Böylelikle, bir yolculuk ağı ile İstanbul luların ulaşım ihtiyaçlarına paylaşım ekonomisine dayalı çözüm üretilmiş olacak.

Martı'nın TAG platformundan kimler faydalanabilir? 

Martı uygulamasına gelecek yeni güncelleme sonrasında en az 10 Martı yolculuğunu tamamlamış olanlar TAG platformundan faydalanabilecek. Bu hizmet kapsamında Martı herhangi bir ücret ya da komisyon almazken, yolculuk paylaşımlarında sürücü ile yolcuların masrafları paylaşmalarına dayalı bir sistem geçerli olacak.

Martı TAG (Tek Araçla Gidelim) Nedir?

TAG, paylaşım ekonomisi kültürünü ve çevre bilincini yaygınlaştırmak için Martı kullanıcılarını bir araya getiren bir dayanışma platformu olarak hayata geçirildi. Şirketten TAG ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde: "Martı, TAG üzerinden ücret almaz, bir gelir elde etmez, ticari bir hizmet sunmaz. 

TAG’ın geliştirilme amacı tek aracın maksimum kişi tarafından kullanılmasını sağlamak ve trafikteki araç yoğunluğunu azaltmaktır. Martı elindeki milyonlarca yolculuktan elde ettiği ulaşım datasını kullanarak en verimli eşleşmelerin yapılmasını sağlar.

TAG’da sürücü ile yolcu; seyahati paylaştığı gibi, seyahatin masraflarını da paylaşır. TAG yolculuklarında uygulanan yolculuk paylaşım ücreti, sürücünün araç yıpranma payını, yakıt masrafını karşılamak için kullanılır ve paylaşım yapan kişiler tarafından özgürce belirlenir. 

Yani bu platformu kullanan kişiler aynı konuma giden ve yolculuk maliyetini paylaşan iki yol arkadaşından farksızdır. 

NOT: TAG’ı sadece Martı’da bugüne kadar toplam 10 sürüş yapmış olanlar kullanabilir."