6G çalışmalarına başlandı

Çin'in  telekom şirketleri China Telecom, China Unicom ve China Mobile geçtiğimiz hafta birçok büyük şehirde 5G hizmeti vermeye başladı. 

Çin Devleti  yönetimi şimdiden 6G çalışmalarına başladı . 37 uzmandan oluşan bir çalışma ekibi kuran Çin, bu hamlesi ile 6G çalışmaları için ilk adımı atmış oldu. Çin kaynaklarında yer alan habere göre, projenin başlaması bir seremoni ile ülkenin başkenti Pekin'de kamuoyuna duyuruldu.

Çin merkezli şirketler ülke genelinde 5G teknolojisine sahip 80 bin baz istasyonu kurulduğunu, yıl sonuna kadar bu sayının 130 bine ulaşacağını ifade ediyor. Yıl sonuna kadar 50'ye yakın şehirde 5G'nin kullanılacağı kaydedilirken, 5G'nin gelecek yıl ülke genelinde yaygınlaştırılacağı aktarıldı.

Peki 5G ile neler değişecek? Telefonlarımız, saatlerimiz, evlerimiz ve otomobillerimiz, kopmayan, hızlı bir bağlantıya ihtiyaç duyuyor. 

Tüm bu cihazların ihtiyaç duyduğu bant genişliğini sunmak içinse yepyeni bir kablosuz ağ doğuyor: 5G ile Ultra HD çözünürlüğündeki videoları indirmek ve karşıya yüklemek, daha hızlı olacak. İnternete bağlı binlerce cihaz hayali de 5G ile birlikte gerçek olabilecek.