Brötje Arıza Kodları

E10 Arıza Kodu : Ortamdaki sıcaklık değerini elektronik karta aktarma ile görevli sensörde arıza olduğunu belirten hata kodudur. 

E25 Arıza Kodu : Kalorifer devresi sensöründe arıza olduğunu belirtir. Bu durumda  petekleriniz ısınmaz

E28 Arıza Kodu : Yalnızca bacalı kombilerde bulunan baca emniyet sensörü, ortamın aynı zamanda kombinin sıcaklığını kontrol eder ve bunu karta aktarır. Kombi ekranında bu hata kodu var ise bu sensörde arıza vardır, yada bağlantılarında kopukluk var demektir. 

E50 Arıza Kodu : Brötje kombi ekranında bu arıza kodu belirir ise ; sıcak su sorunu yaşanıyor demektir. Bu durumda cihazdan sıcak su alamazsınız. Sebebi ise ; sıcak su sensörünün arızalı olması ve değişime ihtiyacı olmasıdır. 

E110 Arıza Kodu : Aşırı ısınma termostatı, limit termostatı (Stm) brötje kombinin içinde bulunan su aşırı ısındığında cihazı bloke eder ve devre dışı bırakır. Göstergede bu hata kodu var ise; ya aşırı ısınma termostatı arızalıdır, yada atık gaz sıcaklığını elektronik karta aktaran baca sensöründe problem var demektir.

E119 Arıza Kodu : Brötje kombinin kalorifer devresi su basıncı olması gereken değerin altındadır. Kombinin ekranında bu arıza kodu belirir ise; kombiye gerekli olan suyu vermek gerekir. Kombi basınç göstergesine bakarsanız ; bu değerin 0.7 bar seviyesinin altında olduğunu görürsünüz. Bu durumda su doldurma vanası yardımıyla cihazınızın su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız. 

E125 Arıza Kodu : Brötje kombi ekranında bu hata kodu var ise ; kombinin devir daim pompası kalorifer tesisatındaki suyu çeviremiyor veya tesisatta hava oluşmuş demektir. Bu nedenle cihaz aşırı ısındığı için bu arıza kodunu vermektedir. 

E130 Arıza Kodu : Brötje kombi baca sensöründe, kısacası ortam aynı zamanda kombi içindeki sıcaklığı ölçüp elektronik karta aktaran sensöründe aşırı ısınma problemi olduğunu gösterir. 

E133 Arıza Kodu : Kombiye gelmekte olan gaz girişinde problem olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sorun gaz valfi ile alakalı ise kombiye gaz girişi olmaz. Fakat sorun ana kartla ilgili ise, gaz valfine görevini yaptırmaz. Böyle bir durumda cihaza müdahele etmemelisiniz.Gaz valfinde  sorun varsa  yenisi  ile  değişimi  yapılması  gerekir.

E151 Arıza Kodu : Cihazın ekranında E151 arıza kodu belirir ise ; bu elektronik kartta sorun olduğunu gösterir. Bu durumda cihaza reset işlemi yapınız. 

E156 Arıza Kodu : Dairedeki elektrik voltajının düşük olduğunu belirten hata kodudur. Voltaj değeri 220 volt olana kadar cihaza müdahele etmeyin. 

E160 Arıza Kodu : Hermetik kombilerde bulunan fan motorunda arıza olduğunu belirten hata kodudur.

E193 Arıza Kodu : Tesisatta hava olmasına bağlı olarak cihazda aşırı ısınma meydana gelmiş.