Kar yağışı başlıyor! Kar İstanbul, Ankara dahil birçok ili vuracak, tarih verildi

Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. İstanbul, Ankara dahil kar yağışı için tarih verildi. Kar yağışı birçok ili vuracak. Hava sıcaklıkları iyiden iyiye düşecek. Türkiye pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasına giriyor. Ülke genelinde sağanak yağış hakim olacak. Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur bekleniyor. İşte kar yağışı ile ilgili son dakika tüm detaylar... Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Türkiye pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasına giriyor. Ülke genelinde sağanak yağış hakim olacak.
Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur bekleniyor. Havaların soğumasıyla birlikte meteoroloji uzmanı ay ortasına doğru İstanbul'a kar yağabileceğini belirtti. 

 9 Kasım 1995 ve 4 Kasım 2006'yı hatırlatan meteoroloji uzmanı "Kasımda olmaz demeyin" diyerek uyardı. 

Kasım ayının başlarında neredeyse tüm yurtta hakim olan bahar havası yerini soğuk havaya bırakıyor. Bugün itibariyle yurdun belirli kesimlerinde hava sıcaklığı düşerken, yağışlı hava kendisini göstermeye başlıyor. 

Yağışlı hava ile birlikte sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalması beklenirken, İstanbul için sürpriz bir kar yağışı tahmini geldi. "İSTANBUL'A KAR YAĞABİLİR" İstanbul için kar yağışı tahmininde bulunan Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ökten, "İstanbul'a dahi kar getirme potansiyeli var." dedi. 9 KASIM 1995 VE 4 KASIM 2006'YI HATIRLATTI "Kasım ayında olmaz demeyin. 

9 Kasım 1995 ve 4 Kasım 2006'da oldu." diyen Ökten, tarih de verdi. Ökten'in açıklaması şöyle;

 İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK? TARİH VERDİ "Ay ortası ciddi bir sistem ihtimali artıyor. İstanbul'a dahi kar getirme potansiyeli var. Kasım ayında olmaz demeyin. 9 Kasım 1995 ve 4 Kasım 2006'da oldu. En çok etkilenecek yerler 

Marmara ve Batı Karadeniz olarak gözüküyor. İç bölgelerde de kar yapabilecek." Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Pazar akşamı Ege'de yağış var. Pazartesi Marmara, Güney Ege, Akdeniz'de 1 gün; İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve GDA'da 2-3 gün yağış var. Sıcaklıklar yağışla birlikte düşüyor. İstanbul'da pazartesi yağış var ama 1 gün, hafif. 

Önümüzdeki hafta yağış görünmüyor, sıcaklık düşüşte. İstanbul'da barajlarda doluluk yüzde 40'ın altına indi." METEOROLOJİ'DEN SON TAHMİNLER Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Rize’nin iç kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Rize, Artvin ve Ardahan'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yağışlı hava ile birlikte batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 21 İstanbul: Parçalı bulutlu 21 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, 22 Samsun: Parçalı bulutlu 18 

MARMARA Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. 

KIRKLARELİ °C, 20°CParçalı ve az bulutlu 
ÇANAKKALE °C, 21°CParçalı ve az bulutlu
İSTANBUL °C, 20°CParçalı ve az bulutlu 
KOCAELİ °C, 22°CParçalı ve az bulutlu 
EGE Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. AFYONKARAHİSAR °C, 20°CAz bulutlu ve açık 
DENİZLİ °C, 25°CAz bulutlu ve açık 
İZMİR °C, 27°CAz bulutlu ve açık 
MUĞLA °C, 25°CAz bulutlu ve açık 
AKDENİZ Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
ADANA °C, 28°CAz bulutlu ve açık 
ANTALYA °C, 25°CAz bulutlu ve açık 
HATAY °C, 25°CAz bulutlu ve açık 
ISPARTA °C, 23°CAz bulutlu ve açık 

İÇ ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
ANKARA °C, 18°CAz bulutlu ve açık 
ESKİŞEHİR °C, 21°CAz bulutlu ve açık 
KAYSERİ °C, 18°CAz bulutlu ve açık 
KONYA °C, 20°CAz bulutlu ve açık 

BATI KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis hedisesi bekleniyor. 

BOLU °C, 17°CParçalı ve az bulutlu 
KASTAMONU °C, 18°CParçalı ve az bulutlu 
SİNOP °C, 17°CParçalı ve az bulutlu 
ZONGULDAK °C, 17°CParçalı ve az bulutlu 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı, yer yer çok bulutlu, 
Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 
Rize ve Artvin'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
ARTVİN °C, 11°CParçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı 

SAMSUN °C, 16°CParçalı yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı 
TOKAT °C, 19°CParçalı ve az bulutlu 
TRABZON °C, 18°CParçalı yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Ardahan çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
ERZURUM °C, 12°CParçalı ve az bulutlu 
HAKKÂRİ °C, 14°CAz bulutlu ve açık KARS °C, 11°CParçalı ve az bulutlu VAN °C, 13°CAz bulutlu ve açık 

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 22°CAz bulutlu ve açık 
GAZİANTEP °C, 24°CAz bulutlu ve açık 
SİİRT °C, 21°CAz bulutlu ve açık 
ŞANLIURFA °C, 25°CAz bulutlu ve açık